Kako prepoznati sponzorušu

Sponzoruše su jedna od kultnih tema koje se svi najlakše dohvatimo kad nam ponestanu druge. Ipak, svi znamo da se sponzoruša sa lakoćom može dohvatiti jedino u tekstu. Da biste je i u stvarnom životu dohvatili potrebno vam je sve i svašta. Šta je to sve, a tek svašta što je potrebno ponuditi jednoj sponzoruši rezimirao je jedan portal, koliko uspešno prosudite sami…

Uobičajenom metodom „Lista od 10 do 1“ ... Sponzorušu ćete prepoznati jer ONA: Voli skupe poklone, druži se isključivo sa drugim sponzorušama, pre prezimena pita za stanje bankovnog računa, nikada ne plaća račun, mrzi druge lepe žene, koristi izgled da bi ostvarila svoje ciljeve, snob je, svaki sledeći dečko joj je bogatiji od prethodnog, izvan vaše lige je i bitan joj je jedino društveni status.

Kako smo ipak poznati kao rasadnik ove vrste ženskog stvorenja opisanog u brojnim knjigama domaćih autora, pod različitim nadimcima, od onih finih kao što je na primer USPEŠNA ŽENA Marijana Mateus, zatim Grabljivica Elena Mijatović Karić do prilično neumesnog, ali možda i najistinitijeg Kurvetina – ime ćemo izostaviti jer se ne možemo odlučiti za jedno, bilo nam je zanimljivo da se malo pozabavimo tumačenjem gore navedene 10 do 1 liste. Koliko se ona zaista može primeniti kao validan sistem ocenjivanja jedne sponzoruše?

Prvo – voli skupe poklone. Istina je da svaka žena voli skupe poklone. Postoje samo one koje razlikuju poklon kao znak pažnje i one koje svoju tarifu određuju poklonom. Za prve, poklon je znak ljubavi, a za druge njen uslov. Kad se ovako sagleda, sponzoruše su u stvari legalne prostitutke.

Dalje, istina je da se svi druže sa sebi sličnima, pa zašto bi sponzoruše bile izuzetak. Ovo više možemo uzeti kao pravilo, mada je kod sponzoruša ono, priznajemo, specifično. Što se tiče bankovnog računa, iskusna sponzoruša nikada ne pita, ona već unapred zna tačno stanje u decimalu. To joj je ipak struka... Sponzoruša nikada ne plaća račun, bar ne ovaj u novcu… Na kraju svi neke račune plaćamo. Ovo za prezir prema lepim ženama pravilo je koje važi za sve žene, ne samo za sponzoruše. U to se uveravamo od trenutka kada smo prvi put zakoračili u svet muško-ženskih odnosa. Retke su žene koje će za neku, ili za ženu koju vi smatrate lepom reći da je lepa. Sujeta je čudna stvar… Na ostatak odlika odgovorićemo sledećim pasusom.

Put jedne sponzoruše trnovit je od početka do kraja, kao i svaki put do uspeha. Biti sponzoruša podjednako je teško i zahteva ogromna početna ulaganja, baš kao i da se odlučite da se bavite sportom. Da biste se kotirali u veoma mali i ekstremno zatvoreni krug najboljih neophodno je da u startu imate – izgled. Dobar izgled sponzoruše zahteva redovan pedikir, manikir, solarijum, fitnes instruktora, frizera i bar 10-ak skupljih krpica za početak. To bi se moglo nazvati investiranjem u budućnost. Ako imate sreće, vremenom ćete pronaći nekoga ko će u budućnosti investirati u vas. Jednom krunisana sponzoruša veoma je svesna svega čega se odrekla i što je morala žrtvovati (za početak obraz) da bi se dokopala svoje krune, pa zato i ne čudi što je snob. Pazite, ne toliko zbog toga što je njena kruna dokaz njenih vrednosti, već više što će tu krunu morati krvavo da brani. Svet sponzoruša jedno je krvavo poprište sa kojeg živu glavu izvlače samo najjače – milosti nema. I za kraj, treba se zapitati – da li ste vi izvan njene ili ona izvan vaše lige? Sponzoruša je profesija, baš kao i svaka druga. I upravo zbog toga je i pitanje “Kako prepoznati sponzorušu” besmisleno. Ona ne traži partnera, već poslodavca. Kada vas bude startovala sponzoruša – znaćete, ne gubite vreme pitajući se da li je ili nije…

Нема коментара:

Постави коментар