Koliko seksualnih partnera treba da promenimo?

Muškarci se hvale brojkama, dok žene ćute.

Koliko si ljubavnika imala? Pitanje je koje nikad ne dosadi, jel' tako? Poneki se hvale i preteruju s brojem koji ne bi stigli uz svu svoju mladalačku snagu, dok se neki skrivaju iza magičnog broja pet te ne odustaju od njega ceo život. Zbog sve te zbrke ponekad se pitamo više puta koliko seksualnih partnera je najbolje imati i koliko ih zapravo trebamo?

Pitanje je dovelo do nekoliko zanimljivih istraživanja. Tako je Durex 2005. godine proveo istraživanje koje je pokazalo da tipični muškarac tokom života promeni 12 partnerki, dok žene imaju u proseku sedam pastuva. Takođe se pokazalo kako osobe koje se bave kreativnim poslom imaju tri puta više seksualnih partnera nego oni koji se bave fizičkim poslom.

Istraživanje Britanskog sociološkog instituta je pokazalo da ljudi u proseku promene deset partnera tokom života, a što se tiče nacija Kinezi promene najviše, a to je 19 partnera, dok Vijetnamci samo tri.

Jedan godišnje je dovoljan!

Postoji razlika i po polovima. Žene ne vole razgovarati o svojim seksualnim partnerima, ali ih se itekako dobro sećaju. Muškarci su drugačiji. Kada ih pitate za broj žena s kojima su bili, oni imaju tendenciju da taj broj zaokružite, naravno na više.

Zanimljivo istraživanje su proveli ekonomisti s Cambridgea, David Blanćflower i Andrew Oswald, koji su svojim proračunima ustanovili kako je idealan broj partnera po godini – jedan. Tako, ako želite, cilj vam nije tako nedostižan, a broj se može i fino zaokružiti na jedan!

Нема коментара:

Постави коментар