Lukave ženske taktike promišljenog odbijanja

Neuzvraćena je ljubav velik stres i snažan udarac na muško dostojanstvo, potvrdilo je istraživanje australskog sveučilišta Macquarie.

Postoje mnogobrojni simptomi koji upućuju na to da ne zanimate djevojku kojoj se udvarate. Naučite li ih prepoznati, bit ćete u poziciji utvrditi isplati li se truditi se ili trebate odustati. Uz više od tri signala nastavak udvaranja graniči s mazohizmom. Umjesto ustrajanja učinite si uslugu - obustavite ofenzivu i ograničite štetu.

Prvi i osnovni signal je neodgovaranje. Ako vas ne zove ili rijetko odgovara na pozive i poruke, znači da vas izbjegava ili joj niste na pameti. No ne odazove li se na prvi poziv, zovite opet jer možda voli biti tražena. Ne javi li se ni drugi put, imate pravo ozbiljno sumnjati. Treći neodgovoreni poziv ne ostavlja prostora sumnji. Vrlo česta ženska izmotavanja, poput “u stisci sam s vremenom, imam previše obveza”, očit su znak koji vas upozorava da se ne trudite jer su sva nastojanja uzaludna.


Kaže li vam da je nedavno prekinula dugu vezu te joj treba prostora i vremena ili da još pati za bivšim, ne navaljujte. Čak i ako govori istinu, navedeni su razlozi diskretan i pristojan znak da je ne zanimate. Već i govor tijela pri prvom razgovoru pokazat će ima li smisla truditi se. Žena koja je zainteresirana posvetit će vam punu pozornost. Ne zanimate li je, nezainteresirano će gledati uokolo.

TRIK “NISAM SPREMNA ZA VEZU” UVIJEK UPALI
Klasična odstupnica kojoj žena pribjegava ako je pritišće netko tko je ne zanima. Ova je izlika pogodna jer ne ostavlja prostora za protuargumente. Ako vam žena to kaže, vjerojatno hoće reći da nije spremna na vezu upravo s vama. Možda će u budućnosti biti spremna za vezu, ali s nekim drugim.

IZBJEGAVANJE POGLEDA I DODIRA OČIT JE ZNAK
Ako ženu netko privlači, prirodno je da ga želi gledati u oči i biti u njegovoj blizini. Izbjegavanje očnoga kontakta i tjelesnog dodira znači da vas ne želi navoditi na pogrešan zaključak već vas nastoji obeshrabriti u ljubavnim nasrtajima. To je lukav trik, koji je obično veoma učinkovit.

AKO JE HLADNA NA ŠALE, NIJE NI ZAINTERESIRANA
Ako se ne smije vašim dosjetkama ili vicevima, bit će da je njezin smisao za humor različit od vašeg. Još gore, ne trudi se ni odglumiti da je nasmijavate. Da joj se sviđate, smijala bi vam se makar silom jer ženski je smijeh oblik udvaranja. Ne čujete li njezin smijeh, znajte da joj srce ne kuca za vas.

IZ PRIJATELJSKE JE TEŠKO PRIJEĆI U LJUBAVNU ZONU
Ovakve opaske ukazuju na to da vas smatra muškom prijateljicom, s kojom može dijeliti emocionalna zapažanja. Ako ste jedanput upali u prijateljsku zonu, teško ćete se iz nje izvući i prijeći u ljubavnu. Druga mogućnost je da vam indiskretno poručuje kako je najbolje da ništa ne pokušavate.

Нема коментара:

Постави коментар