Prepoznajte ženski orgazam po hodu

Jedan od škotskih fakulteta je u saradnji s fakultetima u Belgiji sproveo istraživanje o povezanosti ženskih orgazama i načina na koji one hodaju: 16 devojaka ispunilo je upitnik o svom seksualnom životu, a zatim su na jednom od javnih mesta snimili i način na koje one hodaju. Snimke su zatim pregledala dva seksologa i njihovi asistenti, naravno izvežbani na području seksologije, a pri tome nisu imali uvid u upitnik odnosno učestalost orgazama anketiranih žena.
Rezultati su pokazali da seksolozi ispravno mogu zaključiti o vaginalnom orgazmu žena u više od 80 posto slučajeva, i to samo po posmatranju njihovog načina hoda. Istraživanje je pokazalo i da žene, koje doživljavaju orgazme, prave veće korake i imaju pokretljiviju karlicu. “To može biti odraz jednostavnog, neprekinutog protoka energije od nogu kroz mišiće pelvisa do karlice”, objašnjavaju stručnjaci.
Za rezultate koje je pokazalo istraživanje moguće je i više objašnjenja. Još jedno govori da ženska anatomija može biti dobra predispozicija za njeno bolje ili lošije doživljavanje vaginalnih orgazama.
"Blokiranje pelvičnih mišića se može povezati sa psihoseksualnim manama, a oboje se odražavaju kako kod vaginalnih orgazama, tako i kod hoda. Na primer, žene koje mogu doživeti vaginalni orgazam su puno svesnije seksualnosti, što se može videti i po načinu na koji one hodaju", objasnili su seksolozi.
Takva samosvest može se povezati s prethodnim vezama, koje je dama imala, jer je ako sudimo po rezultatima istraživanja vaginalni orgazam povezan s boljim kvalitetom seksualnog odnosa.
Istraživanje je takođe pokazalo da vaginalni orgazmi poboljšavaju duševno zdravlje te je dalo dobre savete za lečenje problema pri doživljavanju orgazma, i to multiterapijama kao što je npr. kombinacija fizioterapije s fokusom na ključne mišiće.

Нема коментара:

Постави коментар