Seks: Nedostatak želje

Osećate se umorno i neraspoloženo. Dođete sa posla mrtve umorne a onda još morate da kuvate i spremate, a vaš partner samo vreba priliku da se malo zatvorite u spavaću sobu. Vama je to naravno poslednja stvar o kojoj razmišljate.

Stručnjaci predlažu pet načina da podignete libito i želju za seksom:

- Prirodni afrodizijaci su dobar lek ukoliko želite da poboljšate vaše raspoloženje i začinite seksualni život. Najbolji erotski stimulansi su čokolada, čili papričice, artičoke, banane, crveno vino i šampanjac.

- Za poboljšanje ženskog libida takođe je neophodan san. Potrebno je minimalno šest sati normalnog sna kako biste mogli da funkcionišete i povratite želju za seksom.

- Vežbajte! Kod neaktivnih osoba libido je manji, a takođe te osobe nemaju potrebnu seksualnu izdržljivost. Joga, aerobik ili pilates su odlična rešenja.

- Oslobodite se stresa! Kada dođete kući lezite i opustite se. Uživajte u društvu svojih prijatelja ili slušajući muziku koju volite. Naučite kako da se oslobodite stresa koji veoma utiče na vašu volju za seksom.

- Za poboljšanje ženskog libida veoma su efikasne i biljke kao što je na primer koren valerijane koji pomaže kod menstrualnih bolova, napetosti, stresa.

Нема коментара:

Постави коментар