Šta žene žele od svog muškarca?

Žene su nezadovoljne kada od svog muškarca ne dobijaju ono što im treba i ma koliko muškarci tvrdili da je žene teško razumeti, ako se malo potrude, shvatiće da to i nije tako komplikovano

Muškarci često znaju da kažu da ne razumeju žene i da smatraju da ih je nemoguće razumeti. Ali, u principu, shvatiti žene i nije tako teško. Žene imaju očekivanja, kao i muškarci, i to je u redu. A evo što žene žele od muškarca:

Vernost

Ovo stvarno ne bi treba previše objašnjavati, vrlo je jednostavno - žene ne vole da dele svog muškarca. I da, emocionalna prevara takođe se računa.

Otvorenost

Možda će se ponekad naljutiti kada čuje nešto što joj ne odgovara, ali dugoročno gledajući, u vezi će biti manje nesporazuma.

Pažnja

Žene uživaju kada od svog muškarca dobijaju pažnju. To može biti kompliment, prijatno iznenađenje, romantičan gest... Žene takve stvari zaista cene.

Osećajnost

Muškarci misle da nije dobro previše pokazivati osećanja jer ih to čini slabima. Ali niko neće propasti ako se osećajnost dozira u meri da to i njemu i njoj odgovara.

Sigurnost

Žene su oduvek privlačili muškarci koji su „snažni" i koji će ženu zaštititi, čvrsto zagrliti i pružiti joj osećaj sigurnosti.

Poverenje

Jednom kada je poverenje izgubljeno, teško se to može nadoknaditi. Žena želi muškarca u kog ima poverenja i zbog čijih postupaka ne mora da brine.

Želite li da zavedete nekog, budite direktni

Tajna uspešnog flertovanja leži u osmehu, direktnom pogledu i direktnosti. Ako kažete otvoreno osobi koja vas privlači: Sviđaš mi se, velike su šanse da će vas ona doživeti privlačnim, barem tako tvrde naučnici. Uspostavljanje kontakta očima ili osmeh imaju jednak učinak, kaže psiholog dr Ben Džons sa univerziteta u Aberdinu. U istraživanju u kojem je učestvovalo 230 muškaraca i žena došao je do saznanja da određeni signali koji govore koliko se sviđate drugoj osobi igraju ključnu ulogu u privlačnosti. Dr Džons kaže da bi rezultati ovog istraživanja mogli da budu od koristi samcima, koji više ne moraju da troše vreme pričajući s osobama koje uopšte nisu zainteresovane za njih.

- Kombinovanje informacija o fizičkoj lepoti drugih s informacijama o tome koliko ih privlačite dopušta vam da bolje rasporedite svoj trud - kaže on. Da li je neko zainteresovan za vas, najbolje ćete otkriti posmatrajući njegovo ponašanje. Naime, istraživanje je potvrdilo da su nam privlačnije osobe koje se smeju i koje nas gledaju direktno u oči.

- Volimo kad privlačni ljudi imaju pozitivan odnos prema nama. I na kraju završavamo s ljudima koji su na našem nivou privlačnosti. Možda iz ponašanja drugih prema nama možemo najlakše da saznamo na kojem se nivou privlačnosti zapravo nalazimo - rekla je psiholog dr Linda Butrojd sa univerziteta u Durhamu.

Нема коментара:

Постави коментар