Nova pravila udvaranja

U zbrci i tranziciji starih i novih vrednosti, najezdi modernih i samostalnih žena, pravila udvaranja su se veoma promenila. Nekada je bilo nezamislivo da dama istupi pred mladića, a danas je to čak i poželjno.
Da li zvati odmah posle izlaska i uputiti komplimente ili je bolje sačekati da on/ona pozove da vaša situacija ne bi izgledala previše očajno? Ili je najbolje slati SMS poruke?

Na ova pitanja nema jedinstvenog i pravog odgovora, ali razmislite o predlozima za resavanje tri najčešće ljubavne dileme.

DA LI PRAVILO „TRI DANA“ I DALJE VAŽI
Većina je saglasna da se ovo pravilo prolongiranog poziva i dalje veoma često primenjuje jer dodaje malo misterije i neizvesnosti. Ako ste mladića tek upoznali i odmah izašli na sastanak, svakako je potrebno nekoliko dana da se utisci slegnu. Ali, ako telefeon ne pozvoni duže – onda znači da verovatno više nećete biti u kontaktu.

DA LI DEVOJKA TREBA DA ZOVE ODMAH

Smatra se da je ovo pravilo prevaziđeno još iz vremena kada je devojkama jedini izbor bio da studiraju ili budu u braku. Jedan poziv može mnogo toga promeniti, ali ne mora nužno da znači da ste očajnica koja je godinama sama. Iskustva govore da su muškarci, uglavnom, veoma uzbuđeni kada ih devojka prva pozove. U svakom slučaju, treba da imate siguran i smeo nastup jer je sasvim normalno da se ne ustežete oko jednog telefonskog poziva.

DA LI JE BOLJE ZVATI ILI POSLATI SMS
Slanje poruka smanjuje pritisak komunikacije u vezama. Nekada indirektan govor olakšava stvari i ono što želite da kažete. S druge strane, poruke su pomalo bezlične, dvosmislene i nekada mogu biti pogrešno protumačene (naročito ako ne poznajete dobro sagovornika i njegov stil komunikacije). Većina, ipak, više voli da čuje glas osobe sa kojom namerava da se ozbiljnije zabavlja jer tako mogu otkriti i neke dodatne informacije koje se ne odaju preko SMS ili e-mail poruka.

Нема коментара:

Постави коментар