Prednosti i mane upoznavanja partnera preko interneta

Ako vam do sada nije pošlo za rukom da ljubav pronađete na žurkama, kafićima ili preko prijatelja, pokušajte preko interneta. Sve je veći broj parova koji su se pronašli baš na ovaj način, a stručnjaci kažu da će taj broj u budućnosti rapidno porasti. Ukoliko još niste sigurni da li biste se u to upustili, mi vam ukazujemo na sve prednosti i mane onlajn upoznavanja. Vi procenite, a naš savet je da probate. Nemate šta da izgubite

PREDNOSTI

1. IMAĆETE VIŠE UDVARAČA

Statistika pokazuje da internet pruža više mogućnosti za upoznavanje partnera nego što je to slučaj u realnom životu. To u ovom virtuelnom prostoru funkcioniše mnogo brže i lakše. Čim se upišete na jedan od sajtova, bićete zatrpani mejlovima potencijalnih udvarača. Takav odjek će vas sigurno oraspoložiti, a povratiće vam i samopouzdanje. Zato samo napred.

2. IZBOR JE SAMO NA VAMA

Jedna od najvećih prednosti muvanja preko interneta jeste ta što samo vi birate kada ćete i kako da upoznate moguće udvarače. Potpuno ste zaštićeni od osoba s kojima ne želite da stupite u kontakt, jer su vaši podaci sakriveni. Sistem vas pre svega pita kakve ljude želite da upoznate. U tom polju možete da istaknete sve vaše skrivene želje i zahteve. Nakon toga sistem za vas bira one osobe koje odgovaraju vašem profilu i upoznaje vas s njima.

3. UZBUDLJIV PRVI SASTANAK
Ako se upustite u ovu sajber avanturu, vrlo brzo ćete vašu simpatiju moći da vidite i uživo. Cela ta euforija oko prvog izlaska jako je zanimljiva i uzbudljiva. Oni koji su probali ovaj vid udvaranja kažu da je čak uzbudljivije od klasičnog upoznavanja. Međutim, ako među vama ne prorade oni čuveni leptirići, onda to odmah možete i da kažete. Nema razloga da lažete, niti da se pretvarate jer je oboma cilj sastanka bio jasan. Za svaki slučaj, na prvi sastanak povedite i drugaricu, koja će sesti za sto pored vas.

MANE

1. LAŽNO PREDSTAVLJANJE
Prema istraživanjima, 30 odsto korisnika ovih sajtova služi se sitnijim ili krupnijim lažima. Uglavnom su laži na internetu vezane za fizički izgled, godine, finansijski ili bračni status. Zato je vrlo moguće da ćete upoznati muškarca koji ne odgovara onome što vam je pričao o sebi na internetu. Taj rizik, međutim, uvek postoji.

2. MOGUĆE RAZOČARENJE
Koliko god da su vam slatka dopisivanja s nepoznatim momkom koji vam je privukao pažnju, budite spremne i na razočaranje. Baš ta slatkorečivost i činjenica da je sve pod velom tajne, što dodatno uzbuđuje, doprinosi tome da idealizujete svog potencijalnog dečka. Vrlo je moguće da će se pred vama pojaviti osoba koja nije toliko šarmantna koliko ste zamišljali. Sposobnost da procenite neku ličnost preko interneta prilično je ograničena jer se mnogo toga nadograđuje fantazijom.

3. NAVALENTNE OSOBE
Na navalentne osobe svuda možete da naiđete, pa i na internetu. Međutim, u ovom slučaju rizik je minimalan. Na samom početku niko nema potpune podatke o vama i svi kontakti idu preko sajta. Ipak je moguće da će neko biti previše uporan za vaš ukus. U tom slučaju možete da obavestite korisnički servis i više nećete imati neprijatnosti.

Нема коментара:

Постави коментар