Samo vagina nije dovoljna za ekstazu

Još je dobri stari Sigmund Frojd spominjao dve vrste ženskog orgazma. Tako zvani vaginalni i tako zvani klitoralni orgazam, pri čemu je za prvi tvrdio da ga može postići samo zrela žena. Naravno, to je orgazam što ga žena doživi bez nadraživanja čarobne tačke, za razliku od klitoralnog, kod koga se radi isključivo o nadraživanju klitorisa, pri čemu bi žena trebala svršiti mnogo jednostavnije.
Međutim, stvari nisu tako jednostavne kao što izgleda na prvi pogled. Kako ne bi bilo zabune, ovoga puta nećemo govoriti o nadraživanju ženskog polnog organa i o tome da partnerica mora svome dečku reći šta je uzbuđuje. Ovoga ćemo puta ići u njenu glavu. Tamo gde sve započinje i gde se prvi orgazam mora dogoditi.
Kao što znate, jedan od načina postizanja klitoralnog orgazma je oralno zadovoljavanje, kod čega se žena prepušta vragolastom muškom jeziku, preuzima kontrolu i maksimalno se opusti. I upravo ovde mogu nastati teškoće, jer uživanje i opuštanje su sve samo ne jednostavni. Dok neke žene jedva čekaju da ih muškarac počne obrađivati ustima i jezikom i o tome fantaziraju više nego o samom seksu, druge kod pomisli ili spominjanja kunilungusa neće osetiti ništa. Šta više, stvar ih čak odbija, plaši i opterećuje. U tome ne vide ništa lepo i poželjno, te to kod njih može izazvati čak i otpor. Nećete verovati, ali mnogim se ženama kunilungus čak i gadi, jer imaju osećaj da su dole prljave, te da tako nešto rade samo prostitutke i razvratne žene.
Još veći problem nastaje kada zbog svog otpora stalno odbijaju partnerovu divlju želju za oralnim zadovoljavanjem, što znači da se rešavanja problema treba prihvatiti što pre i što ranije postići normalnu reakciju na taj normalni dio predigre. Ostavićemo po strani posete psihijatru i ekstremno odbijanje kunilungusa, i radije ćemo se okrenuti ženama koje nisu daleko od uspeha. One kojima treba tek malo strpljenja i drugačijeg shvatanja cele priče.
Žena mora naučiti uživati u tome da je muškarac zadovoljava jezikom, a muškarac joj pri tome mora pomoćii i dati joj vremena. Da bi se neugodni osećaji pretvorili u užitke, kao prvo treba ustanoviti gde je srž problema. I zbog čega partnerici u glavi piše da joj to ne godi. Možda je problem tek u pogrešnom stimuliranju koje su izvodili njeni bivši partneri, koji s njom nisu znali razgovarati, pa se kod lizanja počela čak i dosađivati. Upravo je zbog toga pre prakse potrebna teorija, dakle vrlo iskren razgovor. Muškarac mora pronaći pravi način oralnog stimuliranja, a partnerica mu pri tome mora pomagati savetima. U tome je bit. Žena mora znati reći šta je uzbuđuje i kako da je muškarac stimulira, a muškarac je u tome mora slediti i uvažavati njene i najmanje upute.
Kako bi tokom lizanja uspela postići potpuno opuštanje, dobro je da svoju pažnju ne usmeri na samu radnju, već na nešto drugo. Da se ne usmerava samo prema telesnim užicima, već da otplovi u svet svoje mašte. U svoje maštarije, u kojima se stvari ne vrte samo oko nadraživanja njenog međunožja. Dakle, neka zatvori oči i postane reditelj filma o stvarima koje je najviše uzbuđuju. O stvarima kod kojih uopšte nije nužno da imaju ikakvu vezu sa samim lizanjem. Žena se tada može šetati kroz svoje najdivljije i najperverznije, ali i kroz najnežnije maštarije, što će neprestano, razume se, povećavati njeno telesno uzbuđenje, i upravo zbog toga će njeno telo početi da reaguje na oralne podražaje drugačije, i to onako kako i treba. I možda će upravo zbog toga takvoj ženi kunilungus s vremenom, postati omiljena polna praksa, u kojoj će uživati i njen partner. Kao smo napisali već u uvodu, prvi orgazam za vreme oralnog seksa mora se dogoditi u glavi.

Нема коментара:

Постави коментар