Muškarci nisu toliko dobri koliko misle

Iako su žene odavno svesne ove činjenice, većima muškaraca ipak smatra da su mnogo bolji u krevetu nego što je to stvarno slučaj.

Sudeći prema rezultatima najnovijeg istraživanja skoro 85 odsto muškaraca izjavilo je da su poslednju devojku sa kojom su spavali doveli do orgazma, međutim, kada su istraživači isto pitanje postavili ženskoj populaciji svega 64 odsto njih izjavilo je da su doživele orgazam prilikom poslednjeg seksualnog odnosa.

Ova velika „orgazmička“ razlika, sudeći po istraživačima, leži u činjenici da su muškarci više spremni da zadovolje svoje potrebe nego potrebe svog partnera. Većina muškaraca do orgazma dolazi tokom vaginalne penetracije, dok većina žena do svog vrhunca dolazi kombinacijom više seksualnih tehnika.

Rezultati pokazuju da, iako veliki broj muškaraca insistira na rutini, dobar deo njih spreman je i na malo „eksperimentisanja“.

Od ukupnog broja ispitanih, njih 5.865 starosti od 19 do 94 godine, 7 odsto sebe je deklarisalo kao pripadnika LGBT populacije a naučnici su tokom istraživanja uspeli da identifikuju skoro 41 različitu seksualnu tehniku što je za njih donekle predstavljalo iznenađenje, s obzirom da nisu očekivali spremnost ispitanika na toliku raznovrsnost u spavaćoj sobi.

„Želeli smo da pokažemo da seks ne podrazumeva isključivo vaginalnu penetraciju – iako je to najčešći izbor većine, on nije i jedini. Postoji veliki broj ljudi koji su spremni da tokom seksa eksperimentišu sa novim tehnikama i pristupima“, zaključio je doktor Majkl Ris, direktor Centra za istraživanje i promociju seksa sa Univerziteta u Indijani.

Нема коментара:

Постави коментар